Hulp vanuit de WMO

Zelfstandig blijven wonen en meedoen in de samenleving.

Aanbod Structuurhuis Kennismakingsgesprek

Hulp vanuit de WMO

Maatwerkvoorziening

De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is er voor het ondersteunen van mensen om zelfstandig te blijven wonen en om mee te doen in de samenleving.

Een aantal voorzieningen vanuit de WMO zijn vrij toegankelijk (dus zonder voorafgaand onderzoek naar persoonlijke omstandigheden). Bijvoorbeeld een boodschappendienst, ontmoetingsruimtes en maaltijdverzorging. 

Ben je niet voldoende geholpen met een algemene voorziening en kun je geen beroep doen op je netwerk? Dan kan je gemeente een maatwerkvoorziening toekennen en kun je mij als professional organizer inhure

Zorg in natura (ZIN) of persoonsgebonden budget (PGB)

Wanneer je in aanmerking komt voor maatwerkondersteuning, kun je dit regelen via ZIN of PGB. Bij ZIN neemt de gemeente al het regelwerk op zich en kun je kiezen uit zorgverleners die een contract hebben met de gemeente. Gemeenten mogen een eigen bijdrage van maximaal € 20,60 per maand vragen voor de WMO-ondersteuning die thuis wordt geboden. Dit abonnementstarief wordt geïnd door het CAK. Met een PGB heb je meer vrijheid in je keuzes, maar moet je zelf de administratie doen en facturen indienen. Je ontvangt een geldbedrag waarmee je zelf zorg kunt inkopen. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) betaalt je zorgverleners uit.  

WMO-loketten per gemeente

Voor bovenstaande gemeenten kun je mijn diensten afnemen. Ik werk dan als onderaannemer voor een collega die een contract heeft met de betreffende gemeente. Ik informeer jou of je verwijzer hier graag over in een – kosteloos – kennismakingsgesprek.  

Contact

Benieuwd geworden? Vul onderstaand contactformulier in voor een kennismakingsgesprek en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

E-mail

06-23024883

06-23024883

E-mail

©2023 – All rights Structuurhuis | Realisatie ADREMM.nl | AGB: 41544363| Keurmerk ZZP Zorg: 29035 | Algemene voorwaarden